Cuba går i landesorg: Fidels sande søn er død

Cuba har erklæret tre dages national landesorg efter nyheden om, at Venezuelas socialistiske leder, Hugo Chavez, er død af kræft.

Som præsident for olierige Venezuela har Chavez ikke bare været Castro-regimets tætteste allierede i regionen. Han har også spændt et økonomisk sikkerhedsnet ud under den kommunistiske ø-stat og sendt massevis af billig olie til landet.

Chavez har "stået ved Fidels (Castro, red.) side som en sand søn", hedder det fra Cubas regering i en officiel besked om dødsfaldet, der blev læst op på statskontrolleret fjernsyn.

- Cubanerne tænker på ham som en af deres største sønner og har beundret, fulgt og elsket ham som en af deres egne. Chavez er også cubaner, lyder det.

- Han følte i sit kød og blod vores hårde tider og problemer, og han gjorde alt det, han kunne med ekstraordinær generøsitet, tilføjes det i det officielle kommuniké.

58-årige Hugo Chavez døde tirsdag aften dansk tid på et militærhospital i Venezuelas hovedstad, Caracas. Han har tidligere gennemgået flere kræftoperationer i cubanske Havanna.

Folket i det sydamerikanske land skal nu til stemmeurnerne og vælge en ny præsident inden 30 dage. Vicepræsident Nicolas Maduro tager midlertidigt over i landet, inden venezuelanerne beslutter, hvem der skal træde i Chavez' fodspor.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip