Cuba: Våben på nordkoreansk skib er vores

Der er ifølge Cuba tale om et antal afmonterede raketter, to MiG-21 kampfly og to luftværnsbatterier, alt sammen fra Sovjettiden, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Cubas aftaler på dette område er baseret på vores behov for at fastholde vores forsvarsevne, så vi kan beskytte den nationale suverænitet,« lød det i erklæringen fra udenrigsministeriet.

Embedsmænd fra Panamas toldvæsen fandt de avancerede våben gemt under mange lag sække med sukker i fragtskibets lastrum. Opdagelsen af den hemmelige last fik skibets kaptajn til at forsøge at begå selvmord og besætningen til at gøre modstand, uden det dog fik tolderne til at stoppe deres arbejde i lastrummet.

»Vi formodede, at skibet, der kom fra Cuba og var på vej til Nordkorea, muligvis havde våben ombord, så der blev bragt ind i en havn og undersøgt,« sagde Panamas præsident, Ricardo Martinelli, efter våbenfundet.

Forsvars- og sikkerhedseksperter fra den britiske Janes Information Group har ifølge AFP tidligere identificeret fundet som en kontrol-radar til et SA-2 missil samt en radar til at lede missilet frem til dets mål.

FN har indført stramme sanktioner på Nordkoreas import og eksport af våben som reaktion på landets atomprøvesprængninger og missiltests, og myndighederne i Panama har efter våbenfundet opfordret FN til at iværksætte en undersøgelse af, om våbensendingen er et brud på FN-sanktionerne.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip