Cult-boss: Nu kan vi endelig koncentrere os om cykelløb

Skrevet af admin

20/08/2015

Mest læste i dag

Det var en meget glad Michael Skelde, der som leder af cykelholdet Team Cult Energy, torsdag kunne fortælle, at lukningen af holdet var afværget efter en fusion med det tyske hold Team Stölting.

Fusionen har sikret holdets eksistens i tre år - på samme niveau, som Cult kører på i øjeblikket - cykelsportens næsthøjeste efter World Tour.

- Det er en stor dag for os, og jeg er stolt over at kunne fortælle, at med denne aftale, vil vi fortsat have et stærkt hold i de kommende år.

- Det har været et mere end hektisk år. Ud over at lede holdet og deltage i løb, har vi ledt efter og forhandlet med potentielle sponsorer, siden vi begyndte projektet i efteråret 2014, siger Michael Skelde i en pressemeddelelse.

Den danske cykelboss er glad for, at aftalen løber over tre sæsoner, så han i den kommende tid kan koncentrere sig om selve cykelløbene.

- Vi er kommet frem til en solid aftale med Stölting for de kommende tre år.

- Stölting har været i cykelsporten i adskillige år, og den gensidige forståelse for et solidt fundament for alle på holdet samt den langvarige aftale tillader os endelig at kunne koncentrere os fuldt ud om at levere resultater på landevejen, siger Skelde.

Hos den nye samarbejdspartner, Stölting Group, er man også begejstret for at hoppe op til næste niveau.

- For Stölting er det et logisk skridt for at stige til prokontinental-niveauet, men vi ville ikke gøre det uden en troværdig og stærk partner, siger Stölting-direktør Christian Grosse Kreul i en pressemeddelelse.

- Vi tror på, at holdet kan præstere ligesom vores forskellige virksomheder: Succesfuldt over for meget større konkurrenter, fordi vi går egne veje, siger direktøren.

Holdet skifter navn til Cult Energy-Stölting Group.

Det danske hold med base i Østjylland har længe ledt efter en navnesponsor, der kunne spytte omkring otte millioner kroner i kassen.

Skelde har de seneste måneder ikke lagt skjul på, at holdet kæmpede for sin eksistens og altså regulært var lukningstruet.

/ritzau/