Cult efter kritik: Konkurrence kan komme på banen igen

Alle forholdsregler var blevet taget, og der var derfor ikke fare forbundet ved konkurrencen "Neversleep", hvor deltagerne skulle holde sig vågen længst muligt.

Det siger Brian Sørensen, der er grundlægger af energiproducenten Cult, som er blevet kritiseret af Forbrugerombudsmanden for at have brudt med god markedsføringsskik i forbindelse med konkurrencen.

- Vi mener, at vi har taget de forholdsregler, der skulle til, for at udøve god markedsføringsskik, siger Brian Sørensen og fortsætter:

- Vi er ikke enig i kritikken fra Forbrugerombudsmanden, fordi inden vi gik i gang med konkurrencen, rådførte vi os med eksperter på området, der kunne fortælle os, at det værste ved at holde sig vågen er, at man bliver søvnig.

Konkurrencen "Neversleep" fandt sted som led i en reklamekampagne for en energidrik, hvor Brian Sørensen nævner, at Cult fulgte Sundhedsstyrelsens anbefalinger om ikke at drikke mere end fem energidrikke i døgnet.

- Vi sørgede for, at alle vores deltagere var mere end 18 år, og vi havde tilsyn af sygeplejersker under hele finaleforløbet, siger Cult-grundlæggeren og fortsætter:

- Der var også lavet en sovesal, hvor folk kunne sove lige så længe, som de havde lyst, efter at konkurrencen var afsluttet. Til dem, der så gerne ville hjem i egen seng, bestilte og betalte vi en taxa, så de kunne komme ordentligt hjem.

Da konkurrencen er afsluttet, nøjedes Forbrugerombudsmanden med at kritisere Cult for påfundet, men advarer, at hvis energidrikproducenten finder på noget lignende i fremtiden, kan der blive tale om "retslige skridt."

På trods af advarslen kan Brian Sørensen ikke garantere, at en konkurrence som "Neversleep" ikke vil gentage sig.

- Jeg ved ikke, hvad vi vil lave i fremtiden, siger han og fortsætter:

- Men jeg mener, at hvis vi havde brudt loven, som vi ikke har, så skulle Forbrugerombudsmanden have kørt sagen til ende og ikke nøjedes med kritikken. Så jeg vil ikke love, at vi ikke gør noget lignende igen.

For at kvalificere sig til finalen skulle deltagerne holde sig vågne i mindst 48 timer. Den endelige vinder holdt sig vågen i hele 68 timer.

/ritzau/

Dagens Gossip