Cult Energy gør klar til at lukke før tid

Det lukningstruede danske cykelhold Team Cult Energy lukker ned for aktiviteterne før sæsonafslutningen, hvis holdet ikke får held til at finde en ny storsponsor.

- Efter 13. september har vi besluttet at stoppe vores løbsprogram, fordi det er begrænset, hvor mange midler vi har nu, så vi kan ikke køre den sidste måned af sæsonen ud, siger holdejer Michael Skelde til DR Sporten.

- Jeg er stadig optimistisk, men jeg forstår godt, hvis vores ryttere er fortvivlede om holdets fremtid. De er nu orienterede om situationen, og vi vil ikke stå i vejen, hvis en rytter skifter hold, siger han.

Team Cult Energy blev før denne sæson rykket op som Pro Continental-hold, hvilket vil sige i næstøverste lag blandt cykelholdene.

Holdet har imidlertid døjet med økonomien. Først og fremmest fordi holdet kom på bagkant, da en luxembourgsk samarbejdspartner og direktør ikke kunne levere, som han havde lovet.

Derfor har hele 2015 foreløbig været en jagt på en navnesponsor ved siden af energidrikproducenten Cult.

Post Danmark Rundt i næste måned kan blive et af de sidste løb for holdet.

- Vi håber at vinde Post Danmark Rundt og bruge det som sidste mulighed for at finde en ny sponsor, siger Michael Skelde.

/ritzau/

Dagens Gossip