Cult-Stölting henter tidligere klassikervinder

Det dansk-tyske fusionshold Cult-Stölting er i gang med oprustningen til 2016, og torsdag præsenterede holdet et prominent navn.

Den tidligere U23-verdensmester og Milano-San Remo-vinder Gerald Ciolek kommer til fra det sydafrikanske hold MTN-Qhubeka, oplyser Cult-holdet på sin Facebook-profil.

29-årige Ciolek har skrevet under på en toårig kontrakt.

- Vi er sikre på, at vi kan give Gerald værktøjerne, som han behøver for at fortsætte udviklingen af sine kompetencer, siger Jochen Hahn, sportsdirektør på cykelholdet.

Det ambitiøse fusionshold har allerede skrevet kontrakt med folk som OL-guldvinder på bane, Lasse Norman Hansen, og veteranen Fabian Wegmann.

Sprinteren Gerald Cioleks største triumf som senior var i 2013, hvor han vandt forårsklassikeren Milano-San Remo efter at have besejret klassikerspecialisterne Peter Sagan og Fabian Cancellara i en spurt.

Derudover har han en etapesejr i Vuelta a España fra 2009 og U23-verdensmesterskabet i 2006 som de fornemmeste meritter på sit cv.

Ciolek har siden 2013 kørt for MTN-Qhubeka, mens han tidligere i karrieren har kørt for hold som T-Mobile og Quick-Step.

/ritzau/

Dagens Gossip