Curling-herrer er klar til A-VM efter sejr over Italien

Danmarks mandlige curlinglandshold er klar til VM i A-divisionen i Basel i Schweiz næste år.

Det står klart, efter at landsholdet lørdag formiddag også vandt det andet playoff-opgør over Italien med 4-2. Da kampene blev afgjort som bedst ud af tre behøver danskerne derfor ikke ud i en tredje kamp.

Danskerne fik ellers en skidt start på kampen, idet italienerne bragte sig foran med 2-0 efter de første to ender.

I tredje ende kom Danmark på tavlen med et enkelt point, og efter en blank fjerde ende satte danskerne yderligere to point på tavlen i femte ende og bragte sig foran 3-2.

I sjette ende satte Danmark nok et point, og derefter fulgte tre blanke ender, så Italien var presset til at sætte to point i tiende og sidste ende. Men med sin sidste sten sendte skipper Rasmus Stjerne den eneste italienske sten i huset ud og vandt dermed kampen for Danmark.

Fredag vandt landsholdet finalen i B-divisionen ved EM i Esbjerg med 6-4 over Østrig, og dermed sikrede holdet sig adgang til playoff-kampene mod Italien om en plads ved næste års A-VM.

Allerede med semifinalesejren på 10-5 over Letland fredag eftermiddag kvalificerede herrelandsholdet sig ligeledes til A-EM næste år.

A-VM spilles i Basel i Schweiz fra den 2. til den 10. april næste år.

Det er dog ikke sikkert, at det bliver Rasmus Stjernes mandskab, der skal deltage i turneringen for Danmark. Det bliver afgjort i en intern VM-kvalifikationsturnering, der spilles over de to kommende weekender. Fire danske hold deltager.

I alt blev det til 11 sejre i 11 kampe for de danske curlingherrer ved EM i Esbjerg. Det danske hold består af skipper Rasmus Stjerne, viceskipper Johnny Frederiksen, Mikkel Poulsen, Troels Harry og Oliver Dupont.

/ritzau/

Dagens Gossip