Curlingherrernes nerver svigtede mod briterne

Det går op og ned i sport. Det kan de danske curlingherrer skrive under på. Trods en 5-1-føring halvvejs inde i fredagens kamp mod Storbritannien led Danmark sit fjerde nederlag ud af seks kampe ved OL i Sotji.

Briterne vandt 8-6 i en kamp, der først blev afgjort ved allersidste sten.

Dermed er Danmark tvunget til at vinde de tre resterende gruppekamp for at bevare semifinalehåbet. Og det er ikke engang sikkert, at lutter sejre er nok.

Danskerne fik en fin start på matchen og vandt anden ende med to. Og i tredje ende stjal det danske hold et point fra briterne, der havde fordel af sidste sten.

Først i fjerde ende blev det britiske hold noteret for et point, men skipper Rasmus Stjerne og hans kammerater svarede stærkt igen og vandt den næste ende med to.

Foran 5-1 halvvejs inde i kampen duftede det af dansk sejr, men en stærk sjette ende af briterne bragte stillingen på 5-4, og så var kampen igen helt åben.

I syvende ende lå danskerne lunt i svinget til at tage to point, men Rasmus Stjernes sidste sten blev en my for upræcis, og Danmark måtte nøjes med det ene point.

Det danske niveau fortsatte med at dale i ottende ende, hvor Mikkel Poulsen kanonerede en sten igennem huset, uden at den ramte noget som helst, og så fik briterne udlignet til 6-6 inden de to sidste ender.

Og nerverne fortsatte med at spille danskerne et puds i niende, hvor Rasmus Stjerne ved sidste sten havde muligheden for at sikre to danske point. Men stenen ramte i stedet en garde, og så kunne Storbritannien gå ind til sidste og afgørende foran med 7-6.

I 10. ende flaskede alt sig for danskerne, og Rasmus Stjerne skulle i sidste ende "blot" fjerne en britisk sten for at sikre danskerne sejren. Men igen missede danskerne da det virkelig gjaldt, og så vandt briterne.

Lørdag klokken 11.00 møder det danske hold Schweiz, og søndag klokken 16.00 venter tyskerne. Danmarks sidste kamp i gruppespillet er mod Norge mandag klokken 11.00

/ritzau/

Dagens Gossip