Curlingkvinder knækkede kineserne til sidst

De hårdt prøvede danske curlingkvinder fik en tiltrængt opmuntring og et pust selvtillid, da de lørdag vandt 9-6 over Kina, som ellers kun havde tabt to af sine seks tidligere opgør ved OL i Sotji.

Sejren blev reelt hevet hjem i niende ende, hvor skipper Lene Nielsen med en rigtig flot sidste sten sørgede for tre danske point og en 8-6-føring.

Det gav kineserne fordelen af sidste sten i 10. ende, og selv om Nielsen blev sat under voldsomt pres af kinesernes præcision, holdt hun stand og skaffede endda yderligere et point.

Det var tale om en jævnbyrdig kamp, hvor ingen af holdene på noget tidspunkt undervejs førte med mere end to point.

Kineserne kunne have bragt sig stort foran, hvis det var lykkedes at udnytte muligheder for at lave fire point i henholdsvis første og tredje ende.

Sidstnævnte opstod efter en pudsig og uheldig situation, hvor danskernes Helle Simonsen tabte sin glidebeskytter og ramte en dansk sten i fart.

Men med to stjålne point i femte ende bragte Danmark sig i føring, og selv om Lene Nielsen helkiksede sin sidste sten i ottende ende og på en måde forærede Kina et point, var hun altså ikke mere rystet, end at hun kunne lave en treer i den efterfølgende ende.

Det var Danmarks anden sejr i turneringen af syv mulige. Søndag gælder det Sydkorea klokken 11.00 dansk tid, mens Storbritannien venter mandag klokken 16.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip