Curry og Thompson skyder Cleveland i sænk i NBA-finale

Skrevet af admin

11/06/2016

Dagens topnyheder

17 gange sænkede Golden State Warriors tre point i fjerde kamp i finaleserien i årets udgave af verdens bedste basketball-liga, NBA. Det er ny rekord for en NBA-finale.

Golden State vandt derfor en usædvanligt fysisk spillet kamp med 108-97, og holdet fra Oakland fører nu 3-1 i opgør mod Cleveland Cavaliers og LeBron James.

Dermed kan Golden State afgøre finaleserien på hjemmebane mandag lokal tid.

Det er aldrig før i NBA's historie sket, at et hold kommer tilbage og vinder titlen, efter at være bagud 1-3 i finaleserien.

- I dag var vi virkelig opsatte på at gøre arbejdet færdigt. Vi har en meget bred trup, og der kommer folk ind fra bænken og afgør kampen for os i dag. Og så rammer vi på vores forsøg udefra, siger Golden States Klay Thompson efter kampen til ESPN.

Sammen med Stephen Curry scorede Klay Thompson hele 63 point, og de to største Golden State-stjerner fik således, efter tre svingende finalekampe, endelig deres spil til at fungere på samme tid.

Især Stephen Curry, der i denne sæson igen er blevet kåret til NBA's mest værdifulde spiller, har været i en formmæssigt sløj periode.

Men Curry sænkede hele 38 point i kamp nummer fire mod Cleveland, og derfor blev den vævre skytte igen afgørende.

- Vi var ikke gode nok i kamp nummer tre, så i dag var en ny mulighed for at spille aggressivt. Det drev os fremad i dag, siger Curry på pressemødet efter kampen i Cleveland.

Golden State skal nu bare vinde en af de resterende tre kampe, for at holdet igen kan kalde sig NBA-mester.

/ritzau/