Cykelbetjente i Aarhus knalder graffiti-malere for 100.000 kroner

I Aarhus har to cyklende betjente haft held og dygtighed til at knalde tre graffiti-malere, der nu kan se frem til et stort erstatningskrav.

De tre unge blev taget på fersk gerning ved Marstrandsgade i det centrale Aarhus.

Og de tre mænd havde ingen chance for at løbe fra politiet, eller fra deres lovovertrædelse, for de to cykelbetjente, Tim Jensen og Thomas Andersen, havde ubemærket sneget sig helt op bag ved dem og kunne med det samme anholde dem.

- Vi var to minutter fra stedet, da der kommer en anmeldelse om, at der igen er nogen, der laver graffiti i området ved Jerichausgade og Marstrandsgade. Da vi kommer derned, kan vi lugte, at de er i nærheden, så vi slukker vores cykellygter og kører langs de parkerede biler op til de tre mænd. De ser os slet ikke, før vi råber til dem, at de er anholdt, siger politiassistent Tim Jensen.

Området omkring Marstrandsgade i Aarhus har længe været hårdt plaget af graffiti, og det skulle senere på natten vise sig, at det var nogle af de helt store fisk, der var blevet fanget.

For nu havde de to cykelbetjente graffitimalernes såkaldte ”tags” – altså de signaturer de bruger på deres graffiti, og en tur rundt i området viste, at de stod bag graffiti på 15 facader og på en varebil.

Erstatningskravet løber op i 100.000 kroner, og derudover kan de se frem til en anseelig bøde.

Ingen af dem vil dog erkende noget af det, på trods af at de blev taget på fersk gerning – to af dem med maling på hænder og tøj, og på trods af at den ene i sin taske havde et A4-papir, hvorpå han havde øvet sig på sit ”tag”.

Både Østjyllands Politi og borgerne i det graffitiplagede område er meget tilfredse med fangsten.

- Det rygtes i miljøet, når nogle er blevet taget på fersk gerning, og det kan forhåbentlig afskrække andre fra at fortsætte med deres graffitihærværk, siger politiassistent Thomas Andersen, der har fået flere tilkendegivelser fra borgere i området, der er meget glade for, at politiet nu har fået skovlen under graffitimalerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip