Cykelbosser i kamp efter korruptionsanklager

Korruption, lokumsaftaler og dækning af doping har været integreret del af den internationale cykelunion (UCI), hvis man skal tro det dokument, der er blevet lækket til cykelsitet velonews.com.

UCIs præsident Pat McQuaid bliver blandt andet anklaget for at have forsøgt at dække over Alberto Contadors positive dopingprøve fra 2010 mod betaling. McQuaid afviser alle anklagerne og kalder dem fabrikerede og placeret af hans modstandere forud for præsidentvalget til UCI d. 27. september i forbindelse med VM i Firenze.

Hans modstander til præsidentvalget, Brian Cookson, som nyder opbakning i store dele af cykelsporten, reagerede tirsdag på det lækkede dokument, og han lægger yderligere til den beskidte valgkamp, hvor begge parter beskylder hinanden for urent trav.

- De her anklager, som lader til at være lignende dem, der blev fremlagt for UCI Management Comitee i juni, er meget seriøse. For både UCIs og cyklingens skyld bør de omgående blive grundigt undersøgt af de rette autoriteter. Jeg håber, at det kan blive afklaret inden UCIs kongres d. 27. september, siger Cookson i et statement.

Imens Pat McQuaid kæmper mod anklagerne om korruption, og for i det hele taget at blive opstillet til præsidentvalget, så skyder han samtidig tilbage på Brian Cookson. Cookson beskyldes for at være i lommen på den russiske milliardær, Igor Makarov, som ejer Katusha.

Cookson nyder Makarovs støtte til præsidentvalget, men han afviser, at han skulle være betalt af den russiske rigmand.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip