Cykelformand forundret over DIFs Rasmussen-dom

Danmarks Idræts Forbund (DIF) har ganske vist sagt god for, at Michael Rasmussen kan arbejde med det kommercielle på det danske cykelhold, mens han afsoner en doing-karantæne. Men beslutningen vækker undren i DCU, der har bedt den internationale cykelunion UCI om at se på sagen.

- Vi har naturligvis fuld respekt for, at afgørelser som disse ligger hos DIF og WADA (det internationale antidopingagentur, red.), og vi forventer naturligvis, at DIF, som de altid gør, har undersøgt sagen nøje. Vi er dog stærkt forundret over, at reglerne åbner mulighed for ansættelse hos et cykelhold under en karantæneperiode, og vi synes, det er imod de retsprincipper og de signaler, vi gerne vil have gældende, siger DCUs formand Niels Sørensen på www.cyclingdanmark.dk.

- For at være helt sikre på sagen har vi derfor nu bedt UCIs jurister kigge afgørelsen og fortolkningen af reglerne igennem. Hvis denne undersøgelse kommer med samme fortolkning, respekterer vi naturligvis, at reglerne er overholdt. Vi vil dog så tage initiativ til, at der kigges på reglerne med henblik på at lave dem om i fremtiden. Vores holdning er meget klar. Vi mener ikke, en dopingdømt under sin karantæne skal have mulighed for at være tilknyttet cykelsporten i nogen former uanset stillingens formål, siger formand Niels Sørensen.

 

 

Dagens Gossip