Cykelrytter: Min kone lyver om mit arbejde

At være cykelrytter er ikke ikke noget, man praler med i Tyskland, tværtimod, og de tyske medier gør ikke meget ud af, at tyskeren André Greipel torsdag vandt en etape i verdens største cykelløb Tour de France.

Greipels holdkammerat og landsmand Marcel Sieberg, som selv bor og træner i hjemlandet, fortæller, at det kan være svært at være cykelrytter i Tyskland.

- Når man taler med nogen og fortæller dem, hvad man laver, så er det helt sikkert, at det kommer til at handle om doping. Men jeg er ligeglad. Man må bare acceptere det. Vi kan ikke ændre det, siger Marcel Sieberg.

Den næsten to meter høje Lotto-rytter afslører, at hans kone ligefrem har valgt at tale udenom, når fremmede spørger til hans arbejde.

- Når min kone bliver spurgt, hvad jeg laver, så vil hun ikke sige, at jeg er cykelrytter. For så kommer der altid et spørgsmål om doping. Det er ikke så rart, men sådan er det bare, siger Sieberg.

Og sådan har det været i hele Marcel Siebergs karriere som professionel.

Mange tyske medier har i en årrække valgt at boykotte Tour de France og cykelsporten som følge en af stribe dopingskandaler.

Ikke mindst skandalen omkring Jan Ullrich, som i 2006 blev fjernet fra Touren kort inden løbet startede, har ført til mediernes beslutning om at sløjfe dækningen.

- Mit første år var 2007, og siden da har de tyske medier droppet at dække cykelsport - mere eller mindre.

- Når man ser i Belgien, hvor det stadig er meget populært, så tænker man, at det ville være fedt, hvis det også var populært i Tyskland. Men vi kan ikke ændre det. Vi gør vores bedste. Det er ikke let, siger Marcel Sieberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip