Cykelsti på Audebo-dæmning lukker hul i cykelrute

Inden for ganske kort tid vil fodgængere og cyklister kunne tage den nye sti på Audebo-dæmningen i brug. Dermed bliver Fjordstien (cykelrute 40), som går hele vejen rundt om Roskilde Fjord og Isefjorden, forbundet.

Med stien bliver det mere sikkert for de bløde trafikanter at færdes i det rekreative område, da de kommer væk fra den trafikerede Nykøbingvej. Fra stien bliver der flot udsigt over Lammefjorden.

- Når stålbroerne er på plads i november, bliver der åbnet for adgang til stien og det rekreative område, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Pernille Svane.

Broerne og stien er bygget til bløde trafikanter. Altså vil det være cyklister og gående, der får glæde af stien. Der bliver ikke adgang til sti eller bådelag for motortrafik såsom knallerter, motorcykler eller biler, og Vejdirektoratet opstiller bomme i begge ender af stien i forbindelse med broerne over sluserne. På Nykøbingvej vil der i krydset ved Grevinge Kanalvej blive bygget helleanlæg, som skal gøre det mere sikkert for trafikanterne at færdes i krydset.

Da Nykøbingvej er meget trafikeret, er det dog muligt, at Vejdirektoratet venter med denne ombygning til omfartsvejen rute 21 mellem Holbæk og Vig står klar i 2013, da meget af den nuværende trafik på Nykøbingvej vil flytte derover. Når det sker, vil det være mere sikkert at bygge om på Nykøbingvej, og færre trafikanter bliver generet af vejarbejdet.

 

Dagens Gossip