Cykelstjerner raser efter vild Vuelta-etape

Lørdag var feltet igennem en fuldstændig vanvittig etape i Vuelta a España, som endte med at koste 14 ryttere deltagelsen i det spanske løb.

Vejrforholdene var mildest talt udfordrende - voldsom regn, torden og temperaturer tæt på frysepunktet prægede lørdagens etape af Vueltaen.

LÆS OGSÅ: Verdensmester tuder: Tour de France-etape er uansvarlig

Og det har nu fået en række ryttere op i det røde felt. Astana-profilen Janez Brajkovic, der er holdkammerat med danske Jakob Fuglsang, er en af de ryttere, der nu skyder med skarpt mod den internationale cykelunion (UCI), fordi der ikke bliver taget større hensyn til rytternes sikkerhed.

LÆS OGSÅ: Her piver cykelrytterne på Twitter

- Én ting er at køre, når det er vådt En anden ting er at køre i tordenvejr i 2.400 meters højde i fire graders varme. Endnu et bevis på, at vi er ligesom aberne i cirkus; cirkus = UCI, raser Janez Brajkovic på sin Twitter-profil.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Også den schweiziske stjerne Fabian Cancellara er ude med riven på Twitter.

- I går (fredag, red.) var der 31 grader. I dag (lørdag, red.) fire grader i 2.400 højdemeter, regn, regn og kulde. Vi har i mine øjne verdens vildeste sport i forhold til vejrforhold, skriver tempomonsteret.

LÆS OGSÅ: Fransk stjerne lider af fart-fobi: Skal træne i racerbil

Den rutinerede Baden Cooke fra australske Orica GreenEdge blander sig også i debatten på Twitter:

- Det var én af de koldeste, klammeste dage, jeg nogensinde har haft på en cykel. Den er i min top-6. I morgen (søndag, red.) har ingredienserne til at komme i top-3, lyder det fra Cooke med henvisning til, at vejret igen på søndagens etape ser ud til at blive en hård prøvelse med lave temperaturer, hård blæst og kraftig regn på en dag, hvor feltet skal over fire kategori 1-stigninger.

Dagens Gossip