Cykeltyve lænser dansk VM-hold

VM i landevejscykling kunne - set med røde og hvide briller - næsten ikke have forløbet bedre. Men natten til mandag blev der alligevel sat et irriterende punktum.

Cirka 30 cykler og 50 hjulsæt blev stjålet fra det danske holds lastbil, som holdt ved hotellet i Montecantini Terme i Toscana. Det er primært de danske U19 rytteres cykler og en række træner- og ledercykler, der blev stjålet, oplyser Danmarks Cykle Union.

Tyvene havde skåret et hegn op og smadret en række overvågningskameraer. På den måde fik de adgang til først parkeringspladsen ved landsholdets hotel og dernæst lastbilen.

- Vi havde taget alle de forholdsregler, vi kunne. Vi havde bakket en bil tæt op mod bagdøren på kassebilen, der var kameraer og en vågen natportier på hotellet. Som det har været tilfældet ved lignende sager i cykelverdenen, må man bare konstatere, at når tyvene vil ind, kommer de ind. Det italienske politi arbejder lige nu med sagen, og dermed også detaljerne i sagen, siger Danmarks Cykle Unions sportschef Lars Bonde til unionens hjemmeside.

Den nykårede verdensmester hos U19-kvinder, Amalie Dideriksen, er en af dem, det er gået ud over. Hun skriver på Facebook, at hun har fået ødelagt glæden over sin guldmedalje på grund af indbruddet.

- Netop hjemkommet fra VM har jeg fået besked fra DCU, at alt mit cykeludstyr er stjålet. Jeg har nu ingen cykler, hjelm eller hjul – og da jeg ikke kører på et hold, da er alt udstyret mit eget. Det er meget frustrerende ikke at kunne glæde sig over sin guldmedalje, men nu skal jeg være bekymret for, hvordan jeg får anskaffet mig nyt udstyr, skriver hun.

Også Team Saxo-Tinkoff fik på samme hotel stjålet et antal cykler natten til mandag.

Derudover oplevede det russiske landshold også at miste deres cykler. Det skete natten til lørdag. Som konsekvens måtte de tre russere i lørdagens landevejsløb stille til start på lånte cykler.

Dagens Gossip