Cyklist mejet ned i Herning under vild biljagt

En mandlig cyklist blev torsdag morgen ramt af to biltyve på flugt i Herning. Bilen var stjålet fra en bagermester i Ringkøbing og havde politiet i hælene, da ulykken skete.

- Vi har underrettet Den Uafhængige Politiklagemyndighed, fordi der er tale om en person, som er kommet til skade under en politiforretning, fortæller Knud Lauridsen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge politiet er cyklisten udenfor livsfare, men skulle have brækket knogler i ansigtet, da han blev påkørt af flugtbilen.

Biltyvene slog til klokken 5.48 i Ringkøbing. Her havde bagermesteren været uforsigtig og ladet nøglen sidde i sin bil.

- Det er koldt herude vestpå, så den stod med motoren kørende, fortæller Knud Lauridsen.

To mænd lod sig friste af det lettilgængelige køretøj og stjal bagermesterens bil. Herefter satte de kurs mod Herning, og undervejs fik de følgeskab af politiet.

I Herning på Dronningens Boulevard gik det galt. I krydset ved Fredensgade bragede biltyven over for rødt lys og ramte cyklisten.

- En af politivognene blev ved cyklisten, mens en anden patrulje fortsatte eftersættelsen, fortæller Knud Lauridsen.

Biltyvene fortsatte i retning mod motorvejen mod Silkeborg. Inden de nåede ud af Herning, valgte føreren af flugtbilen dog at torpedere den jagtende politibil.

- Bilerne blev viklet ind i hinanden, og så kunne vi foretage anholdelse af de to personer i den stjålne bil. De er begge blevet testet for alkohol og stoffer, siger Knud Lauridsen.

Torsdag formiddag arbejder politiets jurister med sagen. De skal vurdere, hvorvidt der er grundlag for at kræve mændene varetægtsfængslet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip