Cyklist mistede livet: To unge fængslet for trafikdrab i Kolding

Farten skønnes at have været oppe på mindst 130 kilometer i timen, da berusede unge fredag morgen påkørte og dræbte en cyklist i Kolding.

To unge mænd nægter lørdag forsat at sige, hvem af dem, der sad ved rattet, da cyklisten blev ramt. Efter påkørslen stak de af.

Begge mænd er med god grund mistænkt, mener en dommer, som lørdag i Horsens har efterkommet politiets ønske om varetægtsfængsling i fire uger.

De to unge, der er 21 og 25 år, sigtes for uagtsomt manddrab, og politiet mener også, at de var påvirket af enten alkohol eller stoffer ved påkørslen fredag morgen på Egtvedvej.

- Nu har vi fire uger til at efterforske videre i ro og mag, konstaterer advokaturchef Rune Jensen efter lørdagens grundlovsforhør.

- Begge nægter sig skyldige, tilføjer Rune Jensen om sagen. Han håber, at det hurtigt kan blive sat navn på den, der sad ved rattet.

Bilinspektøren skønner i en foreløbig vurdering, at farten var oppe på 136 kilometer i timen, da den 50-årige mandlige cyklist blev ramt. På stedet er den højeste tilladte hastighed 80 kilometer i timen.

- Der er meget lange bremsespor, har lederen af lokalpolitiet, Verner Pedersen, sagt.

De to unge sigtes for at have kørt bilen, selv om de var påvirket af enten spiritus eller narkotika. Blodprøver vil senere afsløre, hvad de havde indtaget.

Farten var så uansvarlig høj, at de unge også sigtes for på en hensynsløs måde at have udsat andre for livsfare.

Endelig sigtes de for at have efterladt den hårdt kvæstede cyklist uden at tilkalde hjælp.

Begge de unge har kæret dommers afgørelse om fængsling til Vestre Landsret, oplyser Rune Jensen fra Sydøstjyllands Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip