Cyklister plages af luskede saddel-tyve

Den tohjulede kriger er ikke meget bevendt, hvis sadlen eller gearet mangler.

Det må utallige danskere sande, når de skuffede skal på arbejde om morgenen. Luskede cykeltyve render nemlig rundt med værktøj i lommerne og skruer de gode dele af cyklerne.

Det oplever man i stigende grad hos ude hos cykelsmedene, der får frustrerede kunder i butikken.

- Det er selvfølgelig primært cykler, der har dyre dimser siddende på sig. Det kan være en dyr fjeder, en dyr saddel, gear eller andet. Men jeg hører også om, at rigtig mange får stjålet for eksempel et forhjul, siger Kristian Tommerup Vad, der er projektleder i Cyklistforbundets butik, til Newspaq. Han taler med mange cykelsmede og har selv arbejde i cykelbutik.

Han fortæller, at tyvene ofte har værktøjet på sig, så de hurtigt kan slå til, hvis de bliver fristet af for eksempel en lækker saddel.

- De fleste ting kan skrues løs med et sæt umbraconøgler, som sagtens kan haves i lommen. Min fornemmelse er, at der både er tale om professionelle og så folk, der bare ikke gider købe en saddel, hvis deres egen er gået i stykker.

- Der sker nok en del videresalg af de dyre dele, men moralen er også flosset hos folk, der lige mangler noget til deres egen cykel, siger Kristian Tommerup Vad.

Cykeltyverier er et voldsomt problem i Danmark, viser tal fra Forsikringsoplysningen. Her har man ikke overblik over, hvor mange sager der omhandler tyveri af enkeltdele, men det er blevet dyrere at være forsikringsselskab.

- Det vi har set mest af er decideret organiseret cykeltyveri, hvor tyvene læsser en masse cykler ind i en lastbil. Man kan bestemt ikke afvise, at de så senere står og skruer de bedste dele af cyklerne, siger Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent i Forsikringsoplysningen, til Newspaq.

Tallene viser, at antallet af forsikringssager om cykeltyveri i 2011 var 228.737 sager. Det er en markant stigning fra året før, hvor der var 205.708.

I 3. kvartal af 2011 udbetaltes i gennemsnit 3.986 kr. pr. sag. I 3. kvartal af 2012 hedder det tal 4.274 kr.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip