Cyklistforbund: Arbejde med højresvingsulykker hjælper

Tirsdagens møde i Transportministeriet var kun første skridt i kampen for at få vedtaget nye tiltag, der skal føre til færre højresvingsulykker.

- Mødet i dag var mere et spørgsmål om proces end konkrete løsninger. Vi er blevet inviteret til et opfølgende møde i det nye år, når transportministeren og justitsministeren har bearbejdet de forslag, der kom i dag,

- Resultatet af det vil vise sig i ulykkesstatistikkerne. Vi ved af erfaring, at bare det, man arbejder med problemet, er med til at mindske risikoen for ulykker, siger Jens Loft Rasmussen, der er direktør i Cyklistforbundet, som deltog på mødet.

På mødet deltog transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) og en lang række brancheorganisationer og forvaltninger.

Det var organisationerne selv, der skulle komme med forslag til, hvordan man kunne løse antallet af højresvingsulykker, som i år har været stigende.

Dansk Transport og Logistik (DTL) var blandt dem, der kom med forslag til ministeren.

- Et af de forslag fra os ministeren tog til sig, gik på at intensivere fokusset på højresving i færdselsundervisningen i folkeskolen.

- Vi havde også andre forslag med til mødet, hvor vi kunne fornemme, at vi ikke var de eneste med de forslag. Det gælder for eksempel målrettede kampagner og spejlfokus, siger Frank Davidsen, der er leder DTL's regionale servicekontorer.

Rådet For Sikker Trafik inviterede på mødet interessenterne til at komme og kigge på, hvordan man kan optimere informationsmaterialet om højresvingsulykker, så det når bedre og bredere ud end i dag.

Pia Olsen Dyhr udtrykte, at hun gerne ville have afprøvet et obligatorisk orienteringsstop, hvor lastbiler skal holde tilbage inden et højresving. Det er et af de forslag, som DTL ser mere skeptisk på.

- Det skal formentlig afprøves i et mindre geografisk område, men vi er bekymrede for forslaget. Når det så er sagt, så må vi afvente et konkret forslag og et testresultat, før vi ved, om vi vil skyde det ned, siger Frank Davidsen.

DTL-repræsentanten var meget tilfreds med udbyttet af dagens møde. Det samme var hans kollega i Cyklistforbundet.

- Vi vil gerne være verdens bedste cykelland, og så skal man også være verdens bedste til at bekæmpe højresvingsulykker. Det er der nu en chance for, vi bliver, med det nye fokus der er kommet, siger Jens Loft Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip