Cyperns skæbnetime rykker nærmere

Landet står over for en afgørende deadline mandag, hvis man ifølge Reuters vil afværge banksektorens kollaps og et potentielt exit fra euroen. Senest midnat mandag skal man således have forhandlet en redningspakke på plads med EU og Den Internationale Valutafond (IMF) for at undgå den truende statsbankerot.

Anastasiades er fløjet til Bruxelles i et privatfly, som EU-Kommissionen har sendt på vingerne, for at diskutere økonomien med EU, valutafonden og Den Europæiske Centralbank inden et planlagt møde mellem eurozonens finansministre.

Præsidenten og hans hold har »en meget vanskelig opgave at gennemføre, hvis man vil redde den cypriotiske økonomi«, siger en talsmand for Anastasiades ifølge Reuters.

EUs økonomikommissær, Olli Rehn, understregede lørdag situationens alvor. Ifølge Rehn er der »kun svære valg tilbage«, hvis man skal finde en løsning inden deadline.

Ifølge EU skal Cypern selv lægge omkring 5.8 milliarder euro på bordet, inden man er parat til at yde øen et lån på 10 milliarder euro. Uden en aftale vil Den Europæiske Centralbank droppe den økonomiske håndsrækning til landet, hvilket kan sende Cypern i knæ og potentielt ud af euroen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip