Da betjenten Trine blev kaldt ud til et bankrøveri, fik hun en hjerneskade: Nu er hun blevet fyret

Trine Roed-Birks fortælling om, hvordan en arbejdsulykke i en politibil har ført til, at hun lørdag blev fyret fra politstyrken, er blevet delt, liket og kommenteret af tusindvis. 

Det er en historie om en arbejdsplads, der i første omgang lover sammenhold og fleksibilitet, men som i sidste ende præsenterer det præcis modsatte. 

- I aug. 2011 kørte jeg galt, sad som passager. Vi kørte udrykning på vej til bankrøveri, da en bilist overser patruljen og drejer ind foran os. Uheldet var banalt, men konsekvenserne var store! Min chauffør slap uden meen. Selv fik jeg piskesmæld med en mindre hjerneskade til følge. Det sku ta knap 3 år at finde ud af, skriver Trine Roed-Birk på Facebook om den episode, der startede processen, som i sidste ende førte til sin fyring. 

- I mellemtiden, fra uheldet skete og til diagnosen bliver stillet, er jeg overladt til mig selv. Jeg bliver prikket til en anden stilling end beredskabet, og en anden station. Så var 'aben' videre. Jeg bruger min optjente frihed, ferie og planlægger mine vagter så godt som jeg kan. Jeg lider af hovedpine, træthed, koncentrationsbesvær. Jeg passer mit job, og mine funktioner, ingen har lidt nogen ladt, men det kører slet ikke, og prisen betaler min familie.

- Jeg er ikke til stede, har ikke overskud til at hjælpe til, der er intet nærvær. Filmen knækker, prisen er ved at blive for høj og jeg blir sygemeldt. Har ikke arbejdet siden, skriver hun. 

Hendes fagforening har forsøgt at kæmpe for at hun kunne forblive i politiet, der burde føle et ansvar for hende, efter sin arbejdsskade, men uden held. 

- Alt er blevet afvist, uden at blive forsøgt. Vi er oppe i mod højere magter, der ikke kender til det at være flexibel, om sammenhold og om skærpet ansvar. Svaret har været klart, i nu 1 1/2 år, hvis du ikke kan arbejde fuldtid, kan vi ikke bruge dig. Idag kom det endelige svar " farvel og tak"! Hvorfor skrive det her ? Jeg ønsker folk omkring mig skal kende min, om end korte, version, og vide at det ikke er frivilligt og uden kamp at jeg forlader politiet.

- Jeg var engang stolt af mit erhverv. Jeg ved mange har undret sig over "hvor jeg blev af" men kun de færreste har spurgt mig direkte. Tak for denne gang, politiet var langt fra hvad jeg havde håbet på, men der er jo en mening med alting, skriver Trine Roed-Birk. 

Du kan læse hele opslaget HER

 

 

 

Dagens Gossip