DA: DF-forslag om udenlandsk arbejdskraft giver kun bøvl

Skrevet af admin

08/06/2015

Dagens topnyheder

Danske virksomheder og landets kommuner skal fremover kunne dokumentere, at de har søgt efter danske ledige, før de retter blikket mod udlandet for at hente arbejdskraft.

Sådan lyder et forslag fra Dansk Folkeparti, men idéen afvises af Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

- Som vi ser det, er det ikke en del af problemet i Danmark, at folk med de rette kvalifikationer er villige til at komme hertil udefra for at arbejde. Det er en del af løsningen, siger Erik Simonsen, underdirektør i DA, til Ritzau:

- Vi lever ikke i en lukket verden, så hvis man vil gøre det mere besværligt for virksomhederne at tiltrække arbejdskraft udefra, vil de bare søge andre steder hen.

Dansk Folkeparti erkender, at det vil give "en lidt mere tung proces" for virksomhederne og kommunerne, men det er et ønske, der "står højt på listen" efter valget, siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Politiken.

Ifølge Erik Simonsen er der ikke gode erfaringer med den type forslag, som Dansk Folkeparti lægger op til.

- Vi støtter ikke et forslag om at lave mere bureaukrati på det her område. Det er en mærkelig tilgang. Og det virker mærkeligt, at man vil pakke rekrutteringen af arbejdskraft ind i mere bureaukrati. Det vil være at sparke bolden i eget mål, siger han og fortsætter:

- I Sverige har man tidligere prøvet noget lignende, og de svenske erfaringer viste, at man fik en masse bøvl ud af det uden at få de resultater, man ønskede, og derfor gik man bort fra det igen.

/ritzau/