DA glæder sig over statsministerens reformplaner

»Statsministeren har med åbningstalen demonstreret et ønske om at komme ned i maskinrummet på både erhvervsuddannelserne og beskæftigelsessystemet. Der er brug for en hovedreparation begge steder,« siger direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen, i en skriftlig kommentar.

Helle Thorning-Schmidt (S) slog i sin åbningstale i Folketinget tirsdag fast, at regeringen ønsker, at 25 procent af en ungdomsårgang i 2020 skal tage en erhvervsuddannelse. I 2030 skal andelen være øget til 30 procent af en årgang.

Desuden sagde statsministeren, at eleverne for at komme ind på erhvervsuddannelserne skal have mindst karakteren 02 i dansk og matematik eller have en aftale om en praktikplads.

Ifølge DA-direktøren bør statsministeren dog undgå, at reformerne ender med, »at unge eller ledige bliver fastholdt i udsigtsløse uddannelsesforløb, der ikke er målrettet til erhvervslivets behov.«

Helle Thorning-Schmidt nævnte i sin åbningstale en forestående reform af beskæftigelsessystemet, og den falder også i god jord hos DA, der har en klar opfordring til landets statsminister.

»Beskæftigelsessystemets opgave skal være at få ledige i varig beskæftigelse hurtigst muligt og give virksomhederne den arbejdskraft, som de har brug for,« lyder det fra Jørn Neergaard Larsen, der også mener, regeringen skal gøre det mere attraktivt at have et arbejde.

»Helt afgørende er, at enhver reform sikrer, at alle danskere i den arbejdsdygtige alder, der er i stand til at arbejde, tager det arbejde, der er. Det skal kunne betale sig at arbejde,« siger han med henvisning til, at hver fjerde i den arbejdsdygtige alder er på offentlig forsørgelse i Danmark.

»Det er en kedelig verdensrekord,« fastslår Jørn Neergaard Larsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip