Dårlig hårdag giver kvinder lavt selvværd

For mange kvinder er et smukt hår og smukke negle et vigtigt skønhedsideal. Det viser en ny undersøgelse for Imedeen, der omhandler kvinders holdning til håret.

I følge undersøgelsen vurderer hele 95 procent af kvinderne, at et smukt hår og velplejede negle har meget stor betydning for dem. Faktisk er håret så vigtigt, at kvinderne svarer, at håret, ud over ansigtet, er den vigtigste legemsdel i forhold til en kvindes skønhed – både når det kommer til dem selv, men også i forhold til hvad de lægger mærke til hos andre kvinder.

Håret er også det, som kvinderne i undersøgelsen vurderer, at flest mænd vil lægge mærke til hos en kvinde. Det kan sexolog og foredragsholder Joan Ørting kun nikke genkendende til:

- Der findes da ikke noget mere feminint og frækt end et smukt velplejet hår og et par flotte lange røde negle. Det er da den vildeste sexmagnet. Vores negle og hår er en vigtig del af vores identitet og signalerer i høj grad, hvem vi er på linje med vores tasker, sko og andet tilbehør, som vi udsmykker os med. Vi konkurrerer hele tiden om opmærksomheden- både kvinder imellem men i særdeleshed i forhold til mænd. Her er det klart, at håret er en vigtig del af det seksuelle spil, fortæller Joan Ørting.

At håret er en vigtig del af vores identitet bekræftes ligeledes i undersøgelsen. 81 procent af kvinderne svarer nemlig, at et smukt og velplejet hår associeres med kvindelighed, sundhed (51 procent) og sex (27 procent). Dertil kommer, at lidt over halvdelen af kvinderne fortæller, at de føler sig usoignerede og usexede, når de har en dårlig hårdag.

Dagens Gossip