Dårlige lejere kommer i fælles register

Nu får dårlige lejere trange kår. Ejendomsbranchen har nu fået deres eget registreringsbureau, Agista.dk, der har hovedsæde i Kolding. Her kan udlejere dele deres erfaringer med lejere der løber fra husleje, varmeregninger og flytteopgørelser.

Siden september i år har Agista.dk indskrevet udlejere i hele Danmark ind som brugere af databasen og registrerer dagligt lejere, der har et udestående med deres udlejer. Der er allerede over 1500 lejere, der er indberettet i databasen.

Agista.dk er et simpelt system, hvor man som udlejer kan søge på en lejer inden der indgås en lejekontrakt. Dermed kan udlejere undgå at leje ud til lejere, der tidligere er løbet fra huslejen. Som bruger af systemet kan man også indberette de lejere, som ikke betaler deres husleje, varmeregning eller flytteopgørelse.

Nogle udlejere fortæller om lejere, der systematisk flytter fra udlejer til udlejer. Nogle udlejere kommer ud til et lejemål, hvor lejerne har forladt lejemålet og efterladt det i meget dårlig stand. Der er fyldte kattebakker, husholdningsaffald på gulvet og dyreekskrementer på gulvtæpperne.

Lejerne er væk og udlejer må totalrenovere lejemålet for egen regning.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip