Dårligt salg af kabler æder overskuddet hos NKT

Skrevet af admin

26/02/2016

Dagens topnyheder

Den store industrikoncern NKT er stadig på hælene. Mens sidste år bød på en marginal fremgang i omsætningen, var der så godt som ingen penge tilbage, når alt var betalt og resultatet skulle gøres op.

Det viser regnskabet for 2015. Mens omsætningen steg til 2,2 milliarder euro, faldt resultatet til undselige 1,2 millioner euro. Året før kunne NKT sætte 37,9 millioner euro på bankbogen.

- Resultatet reflekterer tydeligt effekten af vores beslutning om at investere i Nilfisk og transformere kabeldivisionen, skiver NKT.

NKT's to største forretningsben er Nilfisk, der sælger rengøringsmaskiner, og Cables, der laver elkabler af den helt store slags.

Specielt sidstnævnte led fortsat sidste år, hvor der blev noteret et samlet underskud i divisionen på 44,2 millioner euro. Det på trods af at omsætningen steg.

I 2014 tabte kabeldivisionen 27,5 millioner euro.

I regnskabet nævner NKT dog ikke underskuddet med et ord. Selskabet fokuserer på, at man er ved at implementere endnu en spare- og effektiviseringsplan.

- 2015 var et godt år for NKT Cables. Vi leverede som ventet finansielt, skriver direktør Michael Hedegaard Lyng i regnskabet.

For rengøringsmaskinerne i Nilfisk var der ligeledes tilbagegang i resultaterne i 2015 på trods af, at omsætningen også her steg. Nilfisk fik et resultat på 41,7 millioner euro i 2015 mod et resultat på 58,1 millioner euro i 2014.

- Både omsætningen og resultatet var under vores forventninger. En af grundene til det var en forsinket effekt fra investeringer i salget, skriver Nilfisk.

Når NKT skeler ind i fremtiden, er der ikke meget vækst af se. Selskabet venter, at udviklingen i Nilfisk vil være flad og falde for kabeldivisionen, når man kigger på omsætningen.

Til gengæld satser selskabet på at øge sine resultater en smule.

/ritzau/