Dæk ødelagde Magnussens kamp for en bedre startplads

Slidte dæk var skyld i, at Kevin Magnussen ikke nåede at sætte en bedre tid i kvalifikationen og dermed få en bedre startplads ved søndagens grandprix i Melbourne, Australien.

Det forklarer den danske racerkører efter kvalifikationen.

- Det var ikke en særlig god kvalifikation for mig i dag, og derfor er jeg glad for, at jeg er endt i den position, jeg er. Det kunne have været meget værre, siger Kevin Magnussen.

Efter første og anden omgang i første kvalifikationsrunde (Q1) var danskeren tilfreds, men ude på hans tredje omgang låste dækkene, så han fik et såkaldt flatspot og ikke kunne få registreret en tid.

- På mirakuløs vis klarede jeg det til Q2, men jeg var nødt til at køre på de samme dæk, så jeg ville ikke kunne sætte en bedre tid. Hvis jeg ikke var kørt ud på den tredje omgang, havde jeg haft nye dæk i Q2. Derfor kunne det havde været meget bedre, siger Magnussen.

Han mener derfor heller ikke, at det er et helt korrekt billede, der bliver tegnet, når holdkammerat Jolyon Palmer starter en plads foran.

- Det var ikke så tæt, hvis man kigger på det. Han fik tre omgange i Q1, jeg fik to. Han var ikke kommet videre til Q2, hvis ikke han havde kørt tre. Jeg behøvede ikke at køre tre. Det var bare uheldigt, at det fuckede up, så jeg skulle ud på brugte dæk, siger danskeren.

Kevin Magnussen starter som nummer 15, når det australske grandprix bliver kørt søndag.

Ved lørdagens kvalifikation trådte et nyt sæt regler i kraft.

Ligesom i det nu forhenværende system er der tre kvalifikationsrunder, men den løbende eliminering af biler er ændret, så der i slutningen af hver runde ryger en kører ud for hvert halvandet minut, der resterer.

I kølvandet på løbet er der dog haglet kritik ned over den nye model, og Kevin Magnussen kan heller ikke se pointen i ændringerne.

- Det adskiller de hurtigste hold fra de langsommere i højere grad end tidligere. Jeg savner det gamle system. Det foretrækker jeg. Jeg håber, at det bliver lavet om til Bahrain (næste Formel 1-løb, red.), siger danskeren.

/ritzau/

Dagens Gossip