Dagblade solgte værdiløse undervognsbehandlinger

Jyske Medier, der står bag Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad og Horsens Folkeblad, har sammen med Fynske og Nordjyske Medier solgt værdiløse undervognsbehandlinger, skriver TV Syd.

Dagbladene har solgt værdibeviser for 1.600 kroner via deal.dk, der ejes af de tre mediehuse.

Undervognsbehandlingerne er solgt for ASD Automobile i Tyskland, som et autoriseret Dinitrol-værksted, men Dinitrol i Danmark afviser, at virksomheden samarbejder med ASD Automobile.

Og en test af undervognsbehandlingen foretaget af Teknologisk Institut viser, at der er tale om en værdiløs undervognsbehandling.

Test-rapporten viser, at langt den overvejende del af køretøjets hulrum på såvel den øverste del af køretøjet som døre, stolper, front, bagklap, baghjørner i bagagerum samt længde- og tværvanger i motorrummet ikke har fået rustbeskyttelse.

Deal.dk er ifølge lov om fjernsalg ansvarlig for, at kunderne er blevet snydt. Firmaet har på nuværende tidspunkt betalt pengene tilbage til 30-40 kunder, men selv om den lovpligtige fortrydelsesret på 14 dage er overskredet, kan man fortsat få pengene tilbage. Kravet skal sendes til deal.dk inden to måneder, skriver TV Syd.

Det var en bilejer i Østbirk ved Horsens, der rejste sagen om fup med undervogsbehandling. ASD Automobile i Handewitt tilbyder stadig undervognsbehandling. Prisen er nu nede på 999 kroner.

Dagens Gossip