Dagbog skal knytte krænker til voldtægtsgarage

Skrevet af admin

04/11/2014

Dagens topnyheder

En fynsk garage var indrettet til at holde tilfældige piger fanget i, mens de blev udsat for forskellige former for seksuelt overgreb.

Det fremgår angiveligt i notater foretaget af en 41-årig mand, som tirsdag ved Retten i Odense sidder tiltalt i en sag, som blandt andet drejer sig om bortførelse og seksuelle overgreb på to småpiger på Fyn.

Anklager Lenette Skak har tirsdag formiddag præsenteret de overordnede linjer i sagen, og her er hun kommet ind på de fund, som politiet har gjort i en garage i Odense, som manden angiveligt har lejet.

I garagen er der fundet udstyr, som efter anklagemyndighedens opfattelse skulle bruges til at holde nye ofre fanget, mens de blev forulempet seksuelt.

- Bevisførelsen omkring det forhold vil være baseret på den tiltaltes egne dagbogsnotater og tekstfiler, fortæller Lenette Skak.

Den 41-årige CJ nægter sig skyldig i disse anklager, men han erkender, at han i et vist omfang har forulempet en 11-årig pige, som han bortførte i sin bil i Øster Skerninge på Fyn i oktober 2012.

Han erkender desuden delvist at have bortført og krænket en 10-årig pige i Refsvindinge på Fyn i november 2012. Overgrebene blev angiveligt optaget på video.

Anklagemyndigheden mener, at den 41-årige havde planlagt flere bortførelser og krænkelser af tilfældige ofre, som skulle holdes fanget i Odense-garagen.

I garagen blev der blandt andet fundet sejlgarn, krokodillenæb, en hundesnor og plastikstrips, som efter anklagemyndighedens opfattelse skulle bruges til de angiveligt planlagte seksuelle overgreb.

Den 41-årige er kendt som "Manden i den røde bil", da begge småpiger fortalte, at de blev bortført i en rød bil.

En engelsk kvinde, som også indgår i sagen, blev i oktober forsøgt voldtaget af en mand i en rød bil. Kvinden har sidenhen udpeget CJ som gerningsmanden. Kvinden undgik at blive voldtaget, da hun råbte op, idet hun blev overfaldet.

Anklagemyndigheden vil i sagen tage en særlig strafskærpende paragraf i brug, så CJ i teorien risikerer op til 18 års fængsel. Anklagemyndigheden har forbeholdt sig retten til at kræve manden idømt forvaring på ubestemt tid.

Selv om en forvaringsstraf vil være tidsubestemt, foretrækker anklagemyndigheden ofte en lang straf med fastsat længde. Det vil nemlig i realiteten ofte resultere i, at en dømt kommer til at sidde inde i længere tid.

Der forventes dom i sagen den 19. november.

/ritzau/