To dage efter valget: To DF'er melder sig ud af partiet

Dansk Folkeparti er ikke længere repræsenteret i Esbjerg Byråd, efter de to nyvalgte partimedlemmer har forladt partiet på grund af utilfredshed med ledelsen.

Tirsdag fik Dansk Folkeparti genvalgt sine to medlemmer af Esbjerg Byråd, men torsdag mistede partiet begge pladser igen.

De to DF-medlemmer, Freddie H. Madsen og Kim Madsen - far og søn - har ifølge JydskeVestkysten meldt sig ud af Dansk Folkeparti, som dermed ikke længere er repræsenteret i landets femtestørste kommune.

Årsagen er ifølge Freddie H. Madsen, at partiets landsorganisation ikke vil blande sig i en konflikt mellem de to byrådsmedlemmer og kandidaterne længere nede på listen. Desuden har Madsen og Madsen krævet lokalformand Freddy Hyldgaard udskiftet, men uden held.

»Vi melder os ud, fordi hovedbestyrelsen ikke vil lytte til vores kritik. Vi kan ikke arbejde med en formand, der bakker op om kandidater, der offentlig rakker ned på os, en formand, som bagtaler folk og ikke samler partiet,« siger Freddie H. Madsen til JydskeVestkysten.

Lokalformanden ønsker ikke at udtale sig, men organisationskonsulent Steen Thomsen fra Dansk Folkepartis landsorganisation siger til avisen, at det er trist, at de to byrådspolitikere har meldt sig ud af partiet. Han betegner det samtidig som besynderligt, at de træffer deres beslutning blot to dage efter kommunalvalget.

»Jeg kan godt forstå, hvis mange vælgere føler sig snydt,« siger han.

70-årige Freddie H. Madsen, der startede sin politiske løbebane i Fremskridtspartiet, er en af veteranerne i Dansk Folkeparti. Han var medlem af Folketinget fra 2001 til 2005.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip