Dagens helte: Søskende på tre og syv redder morfars liv

Et britisk søskendepar bliver hædret for at holde hovedet koldt og tilkalde hjælp, da deres morfar fik et hjerteanfald i hjemmet i Pennywell i det nordøstlige England. Det skriver sunderlandecho.com.

76-årige Bob Donkin passede sine to børnebørn Amy og Adam 2. januar, da han pludselig fik stærke smerter i brystet. De to hjalp ham ind i sofaen, hvor lille Amy hjalp ham med at komme ned at ligge.

Imens ringede Adam til alarmcentralen. Herefter lukkede han morfaderens hund ind i et andet rum og hentede hans medicin, som ambulanceredderne kunne tage med. 

Læs også: Belønnet med dusør: Karin reddede mand ud af brændende bygning

- Jeg er så utrolig stolt af Adam. Man kan ikke sætte ord på det. Min far ville ikke være her, hvis han ikke havde gjort, som han gjorde, siger Adams mor og Bob Donkins datter, Andrea Donkin.

Bob Donkin blev opereret kort efter ankomsten til hospitalet og er så småt ved at komme til hægterne igen.

- Vi mistede ham næsten. Det gav os en stor forskrækkelse, siger Andrea Donkin.

Læs også: 8-årige Sebastian fra Allingåbro vandt Den Gyldne Sofus

En talskvinde for ambulanceredderne i det nordøstlige England, NEAS, har også kun ros til overs for de to børn.

- Deres alder taget i betragtning klarede Adam og Amy i høj grad at holde hovederne koldt. Det at være sammen en, der måske har et hjerteanfald, kan være en meget traumatiserende og rystende oplevelse - så at have åndsnærværelse til at ringe til alarmcentralen, hvilket nok har reddet deres morfars liv, fortjener at blive anerkendt offentligt.

- Paramedicineren, der rykkede ud, har bedt os om at takke Adam, som ikke bare ringede, men også fandt sin morfars medicin og stillede det klar til redderne ved siden af ham. Adam passede også sin tre-årige lillesøster og låste hunden inde i et andet rum, så redderne kunne koncentrere sig om patienten, lyder det.

NEAS giver derfor søskendeparret en pris for deres heltemod.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip