Dagens.dk mener: Bendtner, tag din straf!

Det er udtryk for manglende dømmekraft, når Nicklas Bendter forsøger at få nedsat straffen for sin tåbelige spritkørsel i København i weekenden.

Bendtner blev stoppet med en promille på 1,75, og den er der altså INGEN undskyldning for. Det er ikke en svipser, eller HOV - jeg fik en øl for meget.

Men nuvel, har man gjort noget dumt, så må man tage sin straf. Og det gælder også sportsstjerner. Eller måske i særdeleshed sportsstjernerne.

Mange børn og unge ser nemlig op til idolerne, og dem er Bendtner en af. På den baggrund er spritkørsel helt uacceptabelt.

Derfor er det ynkeligt når hans forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, i dag taler for nedsat straf for dumheden.

- Han mister sit kørekort i tre år og normal praksis er, at man skal betale 1/25 af årslønnen (brutto, red.) ganget med promillen. Og det er bødestørrelsen, jeg agter at udfordre og få sænket markant. For man skal huske på, at Nicklas skal tjene sine penge på 10-12 år, mens normale danskere måske har en stabil indtægt på 40 år. Han bliver med andre ord ramt "hårdere", og loven tager ikke stilling til sådan en situation, siger Michael Juul Eriksen til Ekstra Bladet.

Loven om en procentvis straf er netop sat for ikke at gøre forskel på rig og fattig. Og her kan man jo ikke fifle med hvad den fremtidige indtægt er, eller ikke er og bliver. Man tager stilling til den øjeblikkelige indtægt.

Det virker som et udtryk for, at Nicklas Bendtner ikke forstår alvoren i sagen. Han må tage sin straf - som alle andre. Også den økonomiske!

Og så glæde sig over, at han stadig har 24/25 tilbage af sin milliongage. Og ellers lade bilen står fremover, når han er ude på druk.

Dagens mening er skrevet af chefredaktør Holger Madsen.

Hvad mener du? Deltag i debatten her:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip