Dagpengeaftale kan gøre livet sværere for indvandrere.

»Regeringen har tidligere slået på, at den ville løfte integrationen ved at styrke danskundervisningen blandt udlændinge, og ikke mindst at flere skulle modtage den. Hvis det stadig er planen, så er det svært at forestille sig, at man overhovedet kan spare penge på dette område,« siger Karen Nielsen Breidahl.

Hun understreger, at forringelser af danskundervisningen til indvandrere risikerer at få klare konsekvenser for arbejdsmarkedet og indvandrerne selv.

»Det betyder, at de får sværere ved at komme ind på det danske arbejdsmarked. Ved langt de fleste job skal man kunne mestre sproget på et eller andet niveau. Selv rengøringsjob, som man måske betragter som nogle, hvor sproget ikke er så vigtigt, er det afgørende, at man kan læse en manuel for på den måde at være selvkørende,« tilføjer forskeren.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) understregede for nylig over for Berlingske Nyhedsbureau, at regeringen ikke vil nedprioritere danskundervisningen trods de kommende besparelser.

»Vi kan se, at vi for færre penge kan give en lige så god danskundervisning, fordi der er et meget stort fravær og et meget stort frafald,« sagde Mette Frederiksen.

Uddannelsesforbundet, der omfatter lærere, vejledere, konsulenter og andre pædagogiske medarbejdere, har gjort det klart, at man finder besparelsen i sprogcentrenes budgetter »stærkt bekymrende«.

Besparelsen løber frem mod 2017 op i 280 millioner kroner.

Dagens Gossip