Dagpengereform presser ledige i arbejde

En ny analyse fra tænketanken Kraka viser, at andelen , som finder arbejde i de sidste tre måneder op til, at de har været ledige i to år, vokset fra 14 til 33 procent, efter at dagpengeperioden blev halveret med virkning fra den 1. januar 2013.

»Det er en meget tydelig tendens. Reformen virker. Det er vigtigt at få frem, fordi debatten og mediernes fokus stort set kun har været på de folk, der falder ud af dagpengesystemet,« siger ledende arbejdsmarkedsøkonom Andreas Højbjerre fra Kraka.

Han støttes af flere økonomer i påstanden om, at effekten ville have været endnu større, hvis politikerne ikke havde gennemført den særlige uddannelsesordning og en ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse for de mange, der er ved at falde for tidsgrænsen.

Analysens konklusion vækker genkendelse hos et stort flertal af landets jobcenterchefer, viser en analyse, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har gennemført. Her siger tre ud af fire jobcenterchefer, at halveringen af dagpengeperioden har været med til at øge de langtidsledige dagpengemodtageres jobsøgning.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) advarer politikerne mod at udhule reformens effekt ved flere indgreb.

»Tallene viser, at reformen virker, og at det ikke er noget, man laver for at genere mennesker. Vi får flere hurtigere i arbejde og sørger på den måde for, at det danske arbejdsmarked fungerer bedre. Derfor er det helt afgørende, at politikerne ikke ryster på hånden endnu en gang,« siger underdirektør Erik Simonsen til Jyllands-Posten.

Dagens Gossip