Dagpengesag afbøder SFs fald mod spærregrænse

De sidste mange måneder har vælgertilslutningen til SF være nedadgående.

Men det ser nu ud til at vende.

Ifølge en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzaus Bureau, går SF frem til 4,8 procent mod 3,7 ved sidste måneds måling.

- Det kommer som en stor lettelse for SF, fordi de måske har frygtet, at turen ned mod spærregrænsen ville fortsætte. Det ser ud til, at det frie fald er slut, siger politisk kommentator Hans Engell til Ritzau.

Ifølge ham er der primært tre årsager til, at det frie fald ser ud til at være slut for SF.

Dels har flere af partiets ministre været synlige i medierne i den seneste måneds tid. Og dels ser det ud til, at der ikke er flere "flygtninge" i partiet, der pønser på at forlade skibet.

- Men målingen viser også, at partiets formand, Annette Vilhelmsen, kom styrket ud af landsmødet og 1. maj. Begge steder formåede hun at gøre dagpengereformen til et centralt SF-krav. Og det viser sig nu at være en vindersag for SF, da det ser ud til, at regeringen kan levere varen med Enhedslisten, siger Hans Engell til Ritzau.

Han henviser til, at regeringen og Enhedslisten i pinsedagene arbejder sig hen mod en dagpengeaftale, der skal kaste en økonomisk redningskrans ud til de arbejdsløse, som falder ud af dagpengesystemet.

For at gøre sig forhåbninger om at kunne vende skuden, mener Hans Engell, at regeringen gør klogt i at rulle en dagsorden ud, som har større vælgerappel. En dagsorden, hvor folkelige reformer får større fokus.

Meningsmålingen viser desuden, at Dansk Folkeparti går tilbage. Fra 16,3 procent ved sidste måneds måling til 13,9 i dag.

- Det tydelige tilbageslag for DF hænger nok sammen med, at partiet ikke har været så meget fremme i medierne, siger han.

Hans Engell mener desuden, at tilbageslaget for DF også kan ses som et tegn på, at vælgerne er trætte af, at partiet spiller med for taktiske kort.

- Nogle vælgere synes nok, at de er lige taktiske nok. Især i forbindelse med dagpengereformen, hvor de jo sammen med den daværende VK-regering stemte for dagpengereformen.

- Men nu taler de varmt for at redde dem, der står til at falde ud af dagpengesystemet. siger Hans Engell.

Vælgertilslutningen til Dansk Folkeparti ligger dog fortsat over valgresultatet, mens SF stadig har lang vej op til de 9,2 procent, partiet fik ved valget.

/ritzau/

Dagens Gossip