Dagpengesag svækker SF i ny Gallup-måling

»Det er bemærkelsesværdigt, at det landsmøde, som blev afholdt for en uge siden, ikke har givet noget positivt for SF. Det kan godt være, at Annette Vilhelmsen kom godt igennem landsmødet, og hun klarede prøven i forhold til sit bagland, men hun formåede ikke at rejse en begejstring udadtil hos sit eget vælgergrundlag,« siger Radio24syvs politiske redaktør, Jesper Termansen.

Fra marts til maj er SF ifølge Gallup-målingen faldet fra 5,5 til 4,8 procent af stemmerne, mens Socialdemokraterne fortsat ligger lavt omkring 18 procent - fra 24,8 procent ved valget i september 2011. Fra april til maj går de Radikale en smule frem til 8.4 procent - det er 1,1 procent lavere end ved valget.

»Jeg tror i høj grad, det er dagpengesagen, der gør sig gældende. Regeringens mangel på lyst eller vilje til at gøre noget ved dagpengene og de stigende tal,« siger Jesper Termansen.

En ny opgørelse fra a-kasserne og AK-Samvirke viser fredag, at i alt 16.222 personer i år har mistet retten til dagpenge. 1. juli udløber regeringens akutpakker og midlertidige ordninger, der skulle hjælpe de udfaldstruede, som falder for dagepengereformens stramninger, og både det radikale, socialdemokratiske og SFs bagland lægger pres på regeringen for at gøre noget derefter.

I Gallups indeks stormer Dansk Folkeparti fortsat frem, og det viser ifølge Termansen, at Socialdemokraternes og SFs angreb på partiet i dagpengedebatten ikke har virket.

»Så sent som i den her uge har ledende socialdemokrater, herunder statsministeren, forsøgt at rejse diskussionen om, at Dansk Folkeparti er nogle hyklere, fordi de foreslog dagpengereformen, men nu står og vil bløde dens virkninger op. Det har ikke rigtigt slået an. Det er i hvert fald ikke noget, der straffer Dansk Folkeparti eller belønner S og SF,« siger Jesper Termansen.

Dansk Folkeparti står i maj til at få opbakning fra 17 procent af vælgerne - det er næsten lige så meget som Socialdemokraterne. Også Enhedslisten buldrer frem og er med 12,9 procent af stemmerne nu dobbelt så stort som ved valget i 2011, viser Gallup-målingen.

»De utilfredse midtervælgere parkerer deres stemmer hos Enhedslisten, hvis de er venstreorienterede. Hvis de er centrum-venstre, klassiske socialdemokrater, så parkerer de paradoksalt nok stemmerne hos Dansk Folkeparti,« siger Jesper Termansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip