Dagplejebørn samlede 50 kilo skrald på tre uger: Nu kan de slet ikke holde op igen

Børnene fra dagplejen i Slots Bjergby i Slagelse har haft en mission gennem en tre ugers periode: De skulle samle skrald på deres daglige gåture.

Den opgave har de små børn taget imod med stor iver og glæde. I alt slags vejr har børnene finkæmmet fortove, vejgrøfter, stier, skove og marker for affald.

Skraldemissionen er netop afsluttet, og det blev til 50 kilo affald, et telt, en defekt cykel og et løbehjul.

De flittige dagplejebørn med deres kreative dagplejemødre Christa Maria Hall og Karina
Rosenby Gottschalk. Foto: Slagelse Kommune.

Ideen til det projektet kommer fra de to dagplejere, Christa Maria Hall og Karina Rosenby Gottschalk, som gerne ville gøre deres dagplejebørn beviste om affald og naturen.

- Vi ville gerne lære dem, at de ikke skal smide skrald, og at de skal passe på naturen, forklarer Karina Rosenby Gottschalk til Dagens.dk.

Læs også: Hver uge sidder disse jyske dagplejebørn og venter på deres helte: Se den skønne video

Det håb er blevet til virkelighed for Christa og Karina, som fortæller, at børnene slet ikke kan gå udenfor uden at råbe “stop” og “ad”, når de opdager efterladt affald. Så de to dagplejemødre går aldrig tur med børnene uden en skraldepose i hånden, selvom projektet er færdigt.

- Børnene har været så bidt af det, og vi har talt meget om affald. Et af børnene sagde en dag: "Naturen bliver ked af det, hvis man smider skrald". Og det er lige præcis pointen sagt på børnesprog, siger Karina Rosenby Gottschalk til Dagens.dk.

Alle børnene har hjulpet til med at finde skrald og putte det i poser. Foto: Slagelse
Kommune.

Som afslutning på skraldeprojektet havde de flittige dagplejebørn besøg af to kommunale medarbejdere fra Entreprenørservice, der kørte de 50 kilo affald, teltet, cyklen og løbehjulet på forbrændingen. Inden da takkede de to medarbejdere børnene for deres store indsats og forærede dem en “snapper”, så børnene i fremtiden kan samle affald ligesom de professionelle.

De to dagplejemødre er ikke i tvivl, om at de vil lave et skraldeprojekt igen.

- Vi er så begejstrerede. Børnene har fået så meget ud af det, og forældrene synes også, det har været fantastisk, siger Karina Rosenby Gottschalk til Dagens.dk.

Gaven, en "snapper" fra Entreprenørservicen i Slagelse Kommune faldt straks i god
jord hos børnene. Foto: Slagelse Kommune.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip