Dalai Lama angrebet: Hjemmeside giver virus

Tibetanernes religiøse leder og politiske overhoved, Dalai Lama, har fået sin hjemmeside hacket.

Det siger computersikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, som opfordrer internetbrugere til at holde sig væk fra hjemmesidens kinesiske udgave, indtil problemet er løst. Det er dog stadig sikkert at besøge den engelske og tibetanske version, lyder det.

Ved at hacke Dalai Lamas hjemmeside har de cyberkriminelle inficeret de besøgendes computere med virus. Det kan være et forsøg på at overvåge menneskerettighedsaktivister, som jævnligt klikker sig ind på den åndelige leders hjemmeside, lyder det.

Ifølge Kaspersky Lab tyder det på, at de samme gerningsmænd har stået bag tidligere angreb på den kinesiske hjemmeside samt på organisationer, der beskæftiger sig med menneskerettigheder i Asien.

Den 78-årige Dalai Lama flygtede fra Kina til Indien i 1959 efter et mislykket oprør mod det kinesiske styre. Magthaverne i Beijing anser den tibetanske munk og forfatter som en voldelig separatist, og kinesiske medier sviner ham jævnligt til.

Dalai Lama, som bor i Indien, siger, at han blot ønsker større selvstyre for hans hjemland i Himalaya-bjergene.

Kaspersky Lab siger, at Dalai Lamas hjemmeside har været under angreb adskillige gange fra den samme gruppe hackere siden 2011.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip