Dalai Lama: Europa har modtaget for mange flygtninge

Skrevet af admin

01/06/2016

Dagens topnyheder

Europa har accepteret for mange flygtninge, mener tibetanernes åndelige leder, Dalai Lama, som opfordrer mange mennesker til at rejse hjem og hjælpe med genopbygning.

- Når vi ser hver enkelt flygtning i øjnene, specielt børnene og kvinderne, så kan vi føle lidelserne, siger Dalai Lama i et interview med den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Den åndelige leder mener, at mennesker, hvis livsvilkår er bedre, har en pligt til at hjælpe. Omvendt, siger han, er der kommet for mange til Europa.

Dalai Lama, som frasagde sig sin politiske magt i i 2011, har selv levet i eksil i mere end et halvt århundrede.

- Europa, eksempelvis Tyskland, kan ikke blive et arabisk land, siger Dalai Lama med et grin ifølge avisen - og tilføjer:

- Tyskland er Tyskland.

Han mener, at flygtningene kun bør tilbydes midlertidigt ophold i Europa. Målet må være, at de vender hjem og hjælper med at bygge deres hjemlande op.

Tyskland modtog sidste år 1,1 millioner migranter og flygtninge fra blandt andet Syrien, Irak og Afghanistan.

Strømmen af mennesker mod EU er stilnet markant, siden ruten over Balkan er lukket tidligere på året.

Den åndelige leder siger også, at han drømmer om en dag selv at kunne vende hjem til Tibet.

- Måske om nogle år. Hvis chancen for at vende hjem byder sig - eller blot et kort visit - så vil det være en stor lykke, siger Dalai Lama.

Tusinder af tibetanere flygtede fra deres hjemland, da Kina sendte soldater ind i 1951.

Mange er bosat i Indien. Interviewet med den åndelige leder fandt sted i Dharamsala i det nordlige Indien, skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung.

/ritzau/Reuters