Dalby om klubskifte: Jeg har flyttet mig som menneske

Camilla Dalby tog et spring af de helt store, da hun i sommer sagde farvel til trygheden i Randers og skiftede til Buducnost i Montenegro.

Skridtet har indtil videre især påvirket backspilleren mentalt, og de mange til tider ensomme stunder har givet Dalby en ny selvindsigt.

- Jeg ved ikke, om jeg har flyttet mig som håndboldspiller endnu, men jeg har flyttet mig rigtig meget som menneske. Jeg har lært mig selv bedre at kende, fordi jeg kun har mig selv. Jeg er blevet bedre til at kende mine egne grænser.

- Hvis jeg har haft en dårlig dag, kan jeg ikke bare tage ud til mor og far og glemme det. Så skal jeg arbejde med mig selv for at komme op igen, siger hun.

Danskeren beskriver oplevelsen som spændende, udfordrende og hård, men hun har kun rosende ord at sige om sin nye klub.

- Jeg arbejder stadig med at have revet alt op med rødderne uden for håndboldbanen. Jeg er født Randers-pige, så jeg har virkelig taget alt og er sprunget ud fra 100 meter vippen, hvis der findes sådan en.

- Men jeg føler mig i gode hænder dernede. De er meget åbne og varme. Selvfølgelig er der udfordringer med sproget og humoren, men ni ud af ti dage er gode dage, lyder det fra Dalby.

Buducnost-spilleren kom på banen i Danmarks første EM-kvalifikationskamp mod Østrig, men formåede ikke at blive en aktiv del af målfesten.

Nul gange fik hun sendt bolden i netmaskerne, og hun brændte et straffekast.

I årevis har Dalby haft succes med sine farlige langskud og har scoret mål på stribe samtidig med, at hun har kæmpet for at slå til som forsvarsspiller.

Udlandsskiftet har dog givet hende et skub i den rigtige defensive retning. Noget også landstræner Jan Pytlick har bemærket.

- Jeg kan se, at det har flyttet hende oppe i hovedet. Hun er meget mere opmærksom på, at forsvarsdelen er vigtig. Der kan jeg se et markant hop fremad.

- Når vi træner kaster hun sig over bolden, som hun ikke har gjort tidligere. Hun har en helt anden tilgang til det, så jeg synes virkelig, at skiftet har gjort noget, men det er jo stadig så nyt, at det er svært at sige, hvad outputtet bliver, siger han.

Søndag skal Dalby sammen med resten af de danske håndboldkvinder forsøge at sikre vigtige EM-kvalpoint, når holdet på udebane møder Litauen.

/ritzau/

Dagens Gossip