Dalgaard sænkede Sønderjyske med hattrick

Viborgs Thomas Dalgaard scorede hattrick, da oprykkerne vandt 3-0 på udebane mod Sønderjyske søndag eftermiddag i Superligaen.Den lange, blonde angriber var i en klasse for sig i opgøret, hvor han med tre mål strøg til tops på Superligaens interne topscorerliste med i alt fem mål i lige så mange kampe.

Sejren betød også, at Viborg rykkede et godt stykke på afstand af bundstriden med samlet seks point på kontoen. 

Sønderjyske havde omvendt ikke særlig stor ære af kampen, som formentlig må stå tilbage som holdets dårligste hidtil i sæsonen. 

Mens Sønderjyske hurtigt vil glemme kampen søndag eftermiddag, vil Thomas Dalgaard nok huske den som en af karrierens største.

Der skulle således blot gå otte minutter, før angriberen bragte Viborg foran med 1-0. Det skete efter en omstilling, hvor Sønderjyskes Niels Lodberg ellers så ud til at have løbet en dyb bold op i egen forsvarszone.

Men Viborgs Aleksandar Stankov løb i ryggen på Lodberg, prikkede bolden fra ham og sendte den på tværs til en udækket Thomas Dalgaard, som scorede sikkert.

Og topscoreren i 1. division var slet ikke færdig med at lave mål. Efter 29. minutter lynede Thomas Dalgaard igen, da han forholdsvis umarkeret tæmmede en høj bold i feltet med brystkassen og herefter sendte den i nettet ved fjerneste målhjørne.   

Dermed var Sønderjyske i store problemer og havde meget at rette op på i pausen. Hjemmeholdet kom dog bedre ud til anden halvleg, hvor en chance havnede på Viborgs overligger. Men så dukkede Thomas Dalgaard op og fortsatte sin målfest i Sønderjylland. Her scorede han nemlig sit og opgørets tredje mål efter 76. minutter, da han opsnappede en returbold i det lille målfelt fra Sønderjyskes målmand Marin Skender og sendte den i mål. 

Målet kom efter en omstilling, der så ud til fuldstændig at overrumple hjemmeholdet, som egentlig havde fået godt greb om kampen. Mere skete der ikke i opgøret, og så kunne Viborg fejre holdets første sejr i sæsonen.

Sønderjyskes næste kamp i Superligaen bliver på fredag, hvor holdet møder AGF på udebane. Viborg spiller søndag på hjemmebane mod Esbjerg.

Dagens Gossip