Dalgaard: Selvfølgelig kan jeg blive topscorer

Sønderjyske fik en drømmestart på den nye Alka Superligasæson, da klubben fredag aften åbnede med en 2-0-sejr ude mod FC Nordsjælland.

Den store helt var Thomas Dalgaard, der med to mål inden for de første 16 minutter sikrede sejren til Haderslev-mandskabet. Dalgaard er i sommerpausen kommet til Sønderjyske efter mislykkede ophold i Heerenveen og OB.

- Nogle gange skal man bare slå en streg i sandet, og det har jeg gjort i sommerpausen. Jeg har haft nogle gode snakke med træneren om min rolle her, og han viste mig tillid ved at lade mig starte, og nogle gange betaler man så tilbage sådan her, siger Dalgaard.

I sæsonen 2013/2014 blev Dalgaard Superliga-topscorer, mens han spillede i Viborg. Nu har han rettet sigtet mod at gentage den præstation.

- Selvfølgelig kan jeg blive topscorer. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ellers skulle spille. Jeg spiller for at blive topscorer og for at hjælpe mit hold, siger Dalgaard.

Dalgaard var ikke Sønderjyskes eneste debutant. Også på trænerbænken var der et nyt navn i form af Jakob Michelsen, der altså i første kamp kunne notere tre point.

- Jeg kunne ikke have skrevet det bedre. Det gik, som vi havde drømt om. I første halvleg spillede vi til UG med kryds og slange, og det eneste, der reelt manglede, var, at vi scorede det tredje mål, siger Michelsen.

- Vi lykkedes rigtig godt med at true FC Nordsjællands bagrum, vi var stærke i erobringsspillet, og vi formåede at lukke dem ned. De havde kun bolden, hvor vi tillod, at de havde den.

Michelsen havde fem debutanter i sin startopstilling, men det var ikke til at se i kampen.

- Vi har trænet i tre uger og en dag, og fire af de fem nye er hentet i 1. division. Men de gik til fulde ind og matchede et godt Nordsjælland-hold. Det er jeg ekstremt stolt af, siger træneren.

Næste opgave for Sønderjyske er hjemmekampen mod FC Midtjylland næste fredag.

/ritzau/

Dagens Gossip