Dallas-politi finder bombemateriale i mistænkts hus

Skrevet af admin

09/07/2016

Dagens topnyheder

Politiet i Dallas oplyser sent fredag dansk tid, at man har fundet materiale til fremstilling af bomber samt skudsikre veste, rifler og ammunition under en ransagning, efter at fem betjente torsdag blev dræbt i forbindelse med en demonstration i byen.

Det blev alt sammen fundet hjemme hos den mand, der blev dræbt og formodes at stå bag drabene på de fem betjente.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politiet i Dallas bekræfter ved samme lejlighed, at den formodede gerningsmand er den 25-årige krigsveteran Micah Johnson, hvis navn allerede har været bragt i flere amerikanske medier.

Politiet oplyser i øvrigt, at han havde en ren straffeattest.

En talsmand fra det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed oplyser ifølge AFP, at den mistænkte gerningsmand tilsyneladende handlede på egen hånd. Den vurdering modsiges dog til dels af justitsministeren i Texas, Ken Paxton.

Han siger ifølge tv-stationen MSNBC, at det efter hans mening endnu ikke er muligt for efterforskerne i sagen at fastslå om Micah Johnson handlede på egen hånd.

- Jeg tror ikke, at vi på værende tidspunkt kan fastslå det med sikkerhed, siger Ken Paxton til MSNBC ifølge Reuters.

Han mener, at man skal afvente, at efterforskernes afhøringer af vidner samt de personer, som politiet har tilbageholdt på mistanke om medvirken i skyderierne, er afsluttet.

- Jeg tror, at der vil gået stykke tid, inden vi ved, hvad vi har at gøre med, siger Ken Paxton.

Inden Micah Johnson blev dræbt i en skudveksling med politiet, fortalte han ifølge politichefen i Dallas, David Brown, at han var vred over politidrab på afroamerikanere tidligere denne uge i Louisiana og Minnesota.

- Den mistænkte sagde, at han var vred på hvide personer. Den mistænkte fastslog, at han ønskede at dræbe hvide mennesker. Især hvide politifolk, sagde Brown.

/ritzau/