Dam: BRF Kredit bød op til dans

Det var BRF Kredits direktør Sven A. Blomberg, der bød Jyske Bank op til forlovelsesdans. Det siger ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam.

- Det var en kærkommen lejlighed til at at gå efter vækst. Det viste sig, at der lå rigtig mange gode ting i det for begge parter, siger Anders Dam til Ritzau.

Spørgsmål: Ifølge Nykredit skal Jyske Bank forlade Totalkredit og 60.000 kunder der. Hvad siger du til det?

- Det har jeg godt læst. Nu skal vi have en fornuftig snak med Nykredit om den udmelding. Jeg vil tage initiativ til at få snakket med Michael Rasmussen (koncernchef i Nykredit, red) så snart det kan lade sig gøre.

- Så må vi se, hvordan vi får landet den her problematik, svarer Anders Dam.

Spørgsmål: Er du ikke enig i Nykredits udlægning af hovedaftalen?

- Jeg vil ikke forhandle i pressen, men bare sige, at jeg mange gange med Nykredit har været i stand til at forhandle om meget komplekse problemstillinger, som ikke har været kendt i offentligheden, og vi er altid nået frem til en mindelig løsning.

- Det tror jeg også på, at vi kan i den her situation, svarer Anders Dam, og tilføjer, at han har været rigtig glad for samarbejdet med Totalkredit, der blev indledt i 1990.

- Selvfølgelig har der været en skuldertackling i ny og næ, det er der altid i et ægteskab Vi har formået at bidrage til, at Totalkredit i dag er en af de største aktører på privatmarkedet med 35 procent. Og vi har i perioder været 20 procents leverandør, svarer Anders Dam.

Spørgsmål: Hvis du var enig med Nykredit om, at I må forlade Totalkredit, ville du så ikke bare sige ja?

- Jeg vil sige så meget, at det er lidt mere kompliceret end som så. Det er jo næsten som Skotlands løsrivelse fra England. Det er heller ikke ukompliceret, svarer Anders Dam.

Med det finansielle fornuftsægteskab, kan der spares 300 millioner kroner på omkostningerne, men Anders Dam kan ikke sige, hvor mange stillinger fusionen vil koste.

- Vi kan hente meget på edb og på mere effektive stabsorganisationer. Fusionen er først og fremmest rettet mod vækst, subsidiært mod omkostningsbesparelser.

- Og i det omfang, der skal ske reduktioner i medarbejderstaben, er den naturlige cirkulation af en sådan beskaffenhed, at vi håber, vi kan klare det så blidt som overhovedet muligt.

- Alene i Jyske Bank har vi en afgang på 200-300 medarbejdere årligt, nogle pensioneres, andre rejser et andet sted hen, siger Anders Dam.

/ritzau/

Dagens Gossip