Dame N'Doye vil videre fra Moskva

Havde det ikke været for en ung, lyshåret kæmpe ved navn Andreas Cornelius, havde tomrummet været mærkbart i både FC København og i Superligaen. Men den unge komet gjorde det umulige. Han formåede at udfylde hullet efter en af de bedste og farligste angribere, den danske liga har set til dato.

Angriberens navn er Dame N’Doye. I FC København scorede han mål efter behag. I alt 59 i 104 Superliga-kampe. Nu netter han for den russiske storklub Lokomotiv Moskva, der i sommer fik senegaleseren i bytte for 52 millioner kroner. Men ambitionerne stopper ikke i den russiske hovedstad for senegaleseren med det velkendte smil og den store målnæse. Nøjagtig som Superligaen var det, er Rusland blot et trin på trappen mod en endnu større liga.

- Jeg har stadig drømme om at nå endnu længere. Intet er umuligt i fodbold. Det vigtigste er at arbejde hårdt, score så mange mål, du kan, og aldrig give op. Det er mit job at score mål. Gør jeg det, kan jeg ende hvor som helst. Hvorfor ikke England eller Tyskland? Jeg har tre års kontrakt her, men jeg vil prøve at komme så langt som muligt, fortæller Dame N’Doye til sporten.dk.

N’Doye forlod FC København efter tre-et-halvt års kæmpemæssig succes. Han forklarer nu baggrunden for, hvorfor hans tid i hvidt var løbet ud.

- Alle kender mekanismerne i fodbold. Har du været et sted i lang tid og har vundet alting, er det logisk, at du skifter til en anden klub. Sådan er realiteterne. Det handler ikke om mig, det er sådan, fodboldens verden er. Man skal rykke sig op på det næste niveau. Derfor tog jeg afsted. Jeg ville se, hvor langt jeg kunne nå, siger angriberen , der i sidste uge stod frem på sporten.dk med historien om et belastet forhold til FCK-træner Ariël Jacobs.

Alligevel savner angriberen tiden i den danske hovedstad.

- Jeg savner København. Det var en klub, hvor jeg var i mange år, og det var der, jeg startede min rejse, forklarer han.

Netop derfor kan Dame N’Doye, der i dag er blevet 28 år, ikke udelukke et gensyn med Parkens græs. Men chancen er ikke stor.

- Lige nu har jeg et nyt hold, og det koncentrerer jeg mig om. Jeg vil gøre det bedre her, end jeg gjorde i FCK, men man ved aldrig, hvad der sker i fodbold. Så jeg vil ikke sige nej til det. Det handler om at gøre sit bedste og have et godt forhold til alle, slutter den tidligere Superliga-stjerne.

Dagens Gossip