Damedouble klar til semifinale ved badminton-VM

Den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er klar til semifinalen ved VM i badminton i Jakarta.

Danskerne besejrede fredag koreanerne Ah Ra Goo og Hae Won Yoo i to lette sæt i kvartfinalen. Cifrene på 21-8 og 21-10 efterlod ingen tvivl om, hvem der bestemte i den doublekamp.

Lette var de to sæt først og fremmest på grund af Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhls styrke. De spillede hurtigt og med kun få fejl.

De var klasser over deres modstandere, som de nu har besejret tre gange ud af tre mulige - hver gang i to sæt.

De to danskere fik en fremragende begyndelse på kampen. Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl førte 11-5 ved opholdet midtvejs i første sæt, og de fortsatte takterne med det samme og bragte sig på 14-5.

De vandt sættet 21-8.

Koreanerne virkede bedre i slutningen af første sæt, end de gjorde i begyndelsen.

Derfor fik man lidt bange anelser, da koreanerne hurtigt bragte sig foran 2-0 i andet sæt.

Nervøsiteten kunne danske badmintonfans imidlertid hurtigt pakke væk igen. Danskerne vandt de næste syv point i træk og førte hurtigt både 7-2 og 11-3.

Med sejren i kvartfinalen er Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl klar til medaljekampene ved VM. Der var de også ved VM i Kina i 2013. Ved den lejlighed vandt de to danske kvinder VM-bronze. Sidste år i Danmark røg de ud i ottendedelsfinalen.

/ritzau/

Dagens Gossip