Damedouble redder livet efter kinesisk matchbold

De tredjeseedede danskere Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl leverede et flot comeback i første runde af Denmark Open, da de sendte kineserne Huang Yaqiong og Tang Jinhua ud i mørket.

Danskerne sejrede i to sæt med cifrene 16-21, 24-22 og 21-15, efter at danskerne overlevede en matchbold i andet sæt, hvor de havde formøblet en stor føring.

- Som man sikkert kunne se efter sidste point, så var det en forløsning for os. Vi kæmper virkelig mod kineserne, og de er svære for os, ligegyldigt hvordan de er sat sammen, så det er en virkelig fed sejr, siger Christinna Pedersen.

- Det er sindssygt fedt at have knækket en lille Kina-kode i hvert fald.

Rytter Juhl og Pedersen kom dårligt fra land, og bagud 1-7 skulle der laves nogle stimer for at spille sig ind i første sæt igen.

Det skete ikke, og selvom de nærmede sig mod slutningen, endte det med kinesisk sætsejr på 21-16.

Efter sidebyttet kom der mere harmoni og beslutsomhed ind i spillet hos Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

Man kunne nu se antydningen af, at det var et sammenspillet dansk par mod et relativt nyt kinesisk par, og ved det korte ophold i sættet stod der 11-5 i dansk favør.

Pedersen og Rytter Juhl fik for alvor gang i angrebet, og de blev ved med at finde huller i den kinesiske defensiv.

Men pludselig gik der grus i maskineriet. Kineserne kom op bagfra, og frustrationerne begyndte at melde sig hos de to danskere, som begik flere uprovokerede fejl.

- Vi har hele tiden fornemmelsen af, at det er lige ved og næsten, men det er bare os, som både scorer vores egne og desværre også deres point. Vi laver simpelthen for mange fejl, siger Christinna Pedersen.

Ved 17-17 var der kontakt, men godt spil af Kamilla Rytter Juhl ved 19-19 skaffede en dansk sætbold, som selvsamme dog smed væk.

Sættet blev dramatisk, da danskerne først misbrugte endnu en sætbold, inden kineserne misbrugte en matchbold.

På den tredje danske sætbold lykkedes det at tvinge kampen ud i et tredje sæt.

Her var danskerne ovenpå mentalt, og især Kamilla Rytter Juhl bombede løs på den kinesiske defensiv, mens Christinna Pedersen fulgte flot op.

Ved sidebyttet havde det danske par lagt sig i front med 11-4, og denne gang smed parret ikke forspringet væk trods et par kinesiske forsøg på at lukke hullet.

Et par trætte danskere holdt hjem til sætsejr på 21-15.

/ritzau/

Dagens Gossip