Damedouble sikrer dansk VM-medalje

Danmark er sikker på mindst én medalje ved badminton-VM i Kina.

Det står klart, efter at damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen fredag vandt deres kvartfinale over det kinesiske par Bao/Zhong og dermed er klar til semifinalerne.

Da der ikke spilles bronzekampe ved VM, uddeles der bronzemedaljer til begge tabere af semifinalerne, så uanset hvordan det går danskerne lørdag mod de topseedede kinesere Wang og Yu, er der altså en medalje med hjem i flyveren fra Guangzhou.

Danskerne vandt kvartfinalen i tre sæt med 21-17, 13-21, 21-18, og dermed sørgede de for en dansk opmuntring, efter at landsmanden Jan Ø. Jørgensens tabte en meget tæt kvartfinale tidligere på dagen.

Det startede ellers ikke alt for godt for Pedersen og Rytter Juhl, der omgående kom bagud 0-3, men danskerne fik samlet sig ovenpå den aggressive kinesiske start og vandt første sæt 21-17.

Men dermed var det i første omgang slut på det gode danske spil, og da 7.-seedede Bao og Zhong problemfrit vandt andet sæt, øjnede hjemmepublikummet en kinesisk sejr.

Men danskerne holdt hovedet koldt og nerverne i ro, da det gjaldt. Selv om kineserne med det der skulle vise sig at være en sidste krampetrækning gik fra 16-18 til 18-18, hev den danske duo sejren og medaljen hjem til slut.

Begge danskere har tidligere vundet VM-medaljer, men kun i mixeddouble. Kamilla Rytter Juhl blev i 2009 verdensmester i selskab med Thomas Laybourn, mens Christinna Pedersen samme år vandt bronze sammen med Joachim Fischer.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip